Energitilskud til varmepumpe

I 2021 bliver en særlig pulje på 675 millioner uddelt til energibesparende investeringer, heriblandt konvertering fra eksempelvis olie eller gas til varmepumpe. Kunne du tænke dig at se hvad netop din bolig kan opnå af tilskud, så kan du prøve tilskudsberegneren på sparenergi.dk her.

Hvad skal du være opmærksom på?

Det er vigtigt at du spiller dine kort rigtigt! For at få andel i puljen er der nemlig en række krav og regler, der skal opfyldes. Og du skal huske at foretage dine træk i den rigtige rækkefølge. Ellers risikerer du at gå glip ef energitilskud. Vi anbefaler følgende proces:

 

  1. Kontakt Varmepumper Sydfyn .
  2. Vi afklarer detaljer til din ansøgning.
  3. Du søger om tilsagn.
  4. Varmepumpen installeres.
  5. Du ansøger om udbetaling af tilskuddet.

Kan det betale sig at lade være?

Energitilskud

Er du allerede i gang med dit projekt, før du søger tilsagn, er der ikke noget tilskud at hente. Desværre! Energitilskuddet administreres af Energistyrelsen, og er delt op i forskellige satser. Søger du for eksempel om udskiftning af vinduer, er der én bestemt procentsats. Søger du energitilskud til en varmepumpe, er der en anden procentsats.

Når du vælger en korrekt energimærket luft-til-vand varmepumpe, kan du få et energitilskud til udskiftningen. I den forbindelse er det vigtigt at oplysningerne i Bygnings- og Boligregistret (BBR) omkring din bolig, er helt opdateret. Du har måske fået udført en tilbygning på 50 kvadratmeter, og så er det vigtigt, at fakta om din bolig er tilgængelige i BBR, da oplysningerne i registeret ligger til grund for tilskuddets størrelse.

Men du skal være hurtig!

Det er nemlig således at energitilskuddet uddeles efter først til mølle princippet. Med andre ord nytter det ikke at sidde og vente på tilskuddet, for så risikerer du at puljen er tom, når du sender din ansøgning af sted. Husk også at det er et krav, at du får en VE-godkendt installatør til at montere varmepumpen. Det er vi naturligvis her hos Varmepumper Sydfyn, og vi tilbyder at komme ud til dig og kigge på din ejendom i opstartsfasen for at sikre det bedste udgangspunkt for korrekt rådgivning og skabe god dialog.

Svendborg, Langeland, Ærø – vi kommer gerne på besøg

For at sikre dig nyheder vedrørende energitilskud til varmepumpe, heriblandt hvornår puljen åbnes for ansøgninger, så kan du tilmelde dig nyhedsbrev her.

Ønsker du hjælp og rådgivning i forbindelse med at søge tilskud, eller har du brug for et samlet økonomisk overblik over dit kommende projekt, så ring allerede i dag. Varmepumper Sydfyn er VE godkendt hos energistyrelsen, hvilket er din garanti for en professionel rådgivning. Vi kommer gerne på et gratis uforpligtende besøg for at levere et så præcist og korrekt tilbud som overhovedet muligt. Og vi har altid blik for hvilken varmepumpe, der er bedst egnet til din bolig.

Vi kommer gerne til dig, uanset om du bor i Hesselager, Lundeborg, Skårup, Svendborg, Thurø, Taasinge eller Langeland. Vi kører også gerne et smut til Faaborg, og hvis du bor på Ærø tager vi gerne en sejltur for at hjælpe dig videre.

Med et energitilskud til varmepumpen er du godt på vej til at holde varmen på en klimavenlig måde.