Der findes et hav af varmepumper på markedet, og som forbruger kan det være svært at overskue de forskelle der er fra model til model. Her forsøger jeg at skitsere nogle afgørende faktorer, som jeg synes du skal fokusere på, når du skal investere i en luft-til-luft varmepumpe. Bemærk at jeg har base i Skårup, men at jeg kører på hele Sydfyn, inklusiv blandt andet Hesselager, Svendborg, Faaborg, Langeland og på øerne i det sydfynske øhav. Jeg servicerer både helårshuse og sommerhuse. Men nu til mine gode tips.

Køb en varmepumpe

Ja, det er faktisk mit tip nummer 1. En varmepumpe er en meget god og energivenlig metode til at varme boligen op på. Jeg ser en stigende interesse for varmepumper i sommerhuse, men det er også en god, alternativ opvarmningsform i helårshuse. Installationsprisen er lav, og investeringen er derfor til at have med at gøre.

Spot den gode plads

Når beslutningen om en varmepumpe er truffet, kan next step sagtens være at vurdere, hvor varmepumpen placeres bedst. Bemærk at du både skal have indedelen og udedelen in mente. Du skal dels have den minimale støj i tankerne, men det handler også om placeringen af udedelen. Den behøver måske ikke ligefrem at stå på familiens terrasse. Her hjælper jeg altid med min ekspertise.

Vær parat til bedre indeklima

Når varmepumpen er installeret, oplever mange familier at indeklimaet forbedres markant. Den linde strøm af varm luft i lige netop den temperatur som du vælger, betyder at klimaet i sommerhuset eller helårsboligen føles lettere og man føler sig bedre tilpas.

Spar penge

Set i forhold til andre opvarmningsformer, er en varmepumpe et godt og billigt alternativ til de traditionelle varmekilder. Jeg monterer typisk et varmepumpeanlæg på 6-8 timer, og herefter har du en fuldt funktionsdygtig varmekilde i huset.

Styr varmen på afstand

Har du og familien planer om at installere en varmepumpe i sommerhuset på Sydfyn (eller andetsteds), har I mulighed for at styre og kontrollere varmen fra afstand. Dette sker i den moderne varmepumpe via trådløst internet (wifi). Hvis du ikke har wifi i huset, er der mulighed for at installere et sim-kort i varmepumpen, som du herefter kan styre med eksempelvis sms eller en app på din smartphone.

Fast temperatur i sommerhuset

En af de helt store fordele ved varmepumpen er desuden, at du snildt kan styre temperaturen, hvis du ikke er i sommerhuset i en kortere eller længere periode. Du stiller såmænd blot temperaturen på 16 grader, eller hvad der passer bedst til dit temperament, og så passer den såmænd sig selv. Dette betyder også at du undgår fugt og andre irriterende konsekvenser af en nedkølet bolig.

Ny eller gammel model

Mange spørger mig, om det ikke kan betale sig at købe en ældre model til nedsat pris. Generelt råder jeg altid til at købe de nyere modeller, da det er her at den moderne teknologi er optimeret. Dette gælder fx den minimale støj, der er i de helt nye modeller, og de nye varmepumper er også bedre til at udnytte energien.

Kølig temperatur i sommerheden

Mange glemmer at en varmepumpe også er et fremragende værktøj, hvis boligen bliver alt for varm i sommerperioden. Og ja, jeg ved godt at vi befinder os på Sydfyn, hvor vi sjældent oplever de helt markante svedeture. Aircondition kan dog være en ren befrielse, både for velværet i sommerhuset, og du vil opleve at du rent faktisk kan sove igennem om natten.

Gratis vejledning

Mit navn er Thue og jeg er professionel installatør af varmepumper på Sydfyn. Jeg servicerer både helårsboliger og sommerhuse i Svendborg, Faaborg, Hesselager og Ringe. Jeg er naturligvis også klar til at rykke ud til sommerhusejere i Spodsbjerg, Ristinge, på Thurø og på øerne i det sydfynske øhav.

Ring til mig: 3157 0005

Eller skriv: info@varmepumper-sydfyn.dk