Få en god og miljørigtig opvarmning med en varmepumpe

Forskellige typer varmepumper

Der findes forskellige typer varmepumper som hver har deres egen berettigelse. Hver type kan så have forskellige opbygninger, som eksempelvis split vs monoblok anlæg inden for luft – vand anlæg, eller split vs multisplit for luft – luft anlæg. Overordnet er principperne dog de samme, og gennemgående er, at alle typer benytter sig af principper, der sikrer et højt output i forhold til forbrug, også kaldet virkningsgrad eller SCOP/SEER.

Der er helt sikkert også en varmepumpe, der passer til netop dit behov. Læs mere herunder:

Luft - luft

Et luft til luft anlæg er ideelt som en supplerende varmekilde i helårshuset eller primær opvarmning i sommerhuset. De fleste anlæg kan leveres med styring via wifi. Således er det ideelt til lige at sætte varme på sommerhuset inden ankomst. Om sommeren kan anlægget så bruges som aircondition, blot ved et par enkelte tryk på fjernbetjeningen eller telefon/tablet.  

Multi split

Et multi split anlæg fungerer ligesom et luft – luft anlæg, blot kan der tilsluttes flere forskellige inde dele til den samme ude-del. Eksempelvis kan man montere en gulvmodel i stuen, en vægmodel i køkkenet og en anden vægmodel i værelserne på samme ude-del. Fordelen er at man kan styre hver inde-del individuelt, og derved opnå stor dækning i eksempelvis et hus hvor der tidligere har været elvarme.

Luft - vand

Et luft – vand anlæg er det helt rigtige alternativ til den gamle olie- eller gaskedel. Anlægget tilsluttes den eksisterende centralvarme installation, og fås både med og uden indbygget varmtvandsbeholder. Således er det muligt at genanvende den eksisterende beholder.

Væske - vand

Et væske – vand anlæg kendes også som jordvarmeanlæg. Anvendelsen er den samme som et luft – vand anlæg, blot hentes varmen fra jorden gennem nedgravede slanger. Fordelen er at anlægget ikke har en decideret ude-del som luft-vand anlægget, dog kræves et vist areal samt en del anlægsarbejde.

Lad os vejlede?

 

 

Vores VE godkendelse og flere års erfaring med installation af varmepumper, er din garanti for et kvalitets slutprodukt, som er tilpasset netop dit behov. Hos Varmepumper Sydfyn sættes en ære i at levere den bedste rådgivning, den bedst egnede løsning, samt sørge for at du har et samlet økonomisk overblik, både når det gælder selve investeringen såvel som din fremtidige økonomi til opvarmning.